Сериозни са щетите след разразилата се в сряда вечерта буря в

...
Сериозни са щетите след разразилата се в сряда вечерта буря в
Коментари Харесай

Плевен под вода: Какви са щетите от потопа?

Сериозни са щетите след разразилата се в сряда вечерта стихия в Плевен. Проливният дъжд, съпроводен с градушка и мощен вятър, повали дървета, отнесе улици, наводни пространства.

Във водния капан попаднаха и доста коли, стигна се и до евакуация на хора.

По данни на метеоролозите над града са се изсипали 40 литра на квадратен метър за малко повече от половин час. Пострадали са и доста публични здания, измежду тях и домове за деца.

 Бедствие в Плевен: Проливен дъжд, гръмотевици и градушка като лешник (ВИДЕО) България 3 мин. Бедствие в Плевен: Проливен дъжд, гръмотевици и градушка като лешник (ВИДЕО)  Карловско още не се е възстановило от потопа през 2022 година, само че парите свършиха Тази събота и неделя 2 мин. Карловско още не се е възстановило от потопа през 2022 година, само че парите свършиха  Бедствие в Плевен: Проливен дъжд, гръмотевици и градушка като лешник (ВИДЕО) България 3 мин. Бедствие в Плевен: Проливен дъжд, гръмотевици и градушка като лешник (ВИДЕО)  Карловско още не се е възстановило от потопа през 2022 година, само че парите свършиха Тази събота и неделя 2 мин. Карловско още не се е възстановило от потопа през 2022 година, само че парите свършиха

Десетки клипчета, качени в обществените мрежи, демонстрират потопения Плевен.

„ Дъжд с градушка, вятър и гръмотевици, всичко в едно, сякаш пъкълът беше слязъл тука в Плевен “, споделя Лазар Димитров.

Много коли закъсаха в потопа, служители на реда помагаха на изпадналите в неволя хора. Бедстващи са изнасяни на ръце.

„ Водата, която се постановяваше да прекосяваме пешком, да оказваме помощ на хората, които бяха върху колите се качили, тя доближаваше на равнището на гърдите ни тук-там “, споделя старши контрольор инспектор Ивайло Диков от плевенската полиция.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Имаше и дребни деца, възрастни хора, всичките уплашени, изнесохме ги на място, което беше изсъхнало, без вода “, добавя младши контрольор Борислав Шушутев.

Залят е Домашният обществен патронаж. Вместо да готвят, чиновниците чистят. А 400 нуждаещи се остават без топла храна неразбираемо докога.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Просто не знам какво ще вършат нашите консуматори, които са инвалиди, нямат близки, на легло лежат, и не знам какво ще ядат “, тормози се Христина Габрова.

От пожарната са се отзовали на 25 сигнала през миналата нощ.

„ Паднали дървета, клони, които бяха натиснали контактната мрежа на тролеите, изтегляне на хора, избутване на коли от наводнени сектори “, споделя комисар Станислав Атанасов, шеф на РСПАБ–Плевен.

Според кмета на Плевен проблем е създала отводнителната канализация.

„ Канализацията е остаряла, компрометирана и амортизирана, не е сменяна от години. Имаме потребност от комисията по бедствия и повреди да ни спомага, с цел да не бъде Плевен всякога като една дребна Венеция “, разгласи кметът на града доктор Валентин Христов.

Снимка: btvnovinite.bg

И през днешния ден продължи отпушването на шахтите. Отнесена е асфалтова настилка, по остарялата основна улица са изкъртени  плочки.  Заради бедствието десетки търговски обекти останаха затворени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР